Miten pitaa huoli kynsista?

Mitä tehdä jos kyntesi ovat helposti lohkeilevat tai heikot? Hyviä uutisia, on erittäin helppo pitää huolta vahingoittuneista kynsistä. Sitä varten on kehitetty seerumeita ja ravinteita jotka korjaavat mekaaniset vahingot kynsien pinnalta kuten halkeilut tai esimerkiksi kemikaalien aiheuttamat vauriot. Yleisesti puhuen, proteiinit ja kalkki on tärkeimmät rakennusaineet kynsiä varten. Muista hoitaa myös kynsinauhat. Hoitaaksesi nämä, kosteuta kätesi ja kynsinauhat. Näissä tuotteissa tulisi olla vitamiineja, lanoliinia ja glyseriiniä.

Kun päätät alkaa pitämään huolta kynsistäsi kunnolla, älä lakkaa kynsiäsi sinä aikana. Hiero tuotetta kynsiisi, sormiisi ja käsiisi. Laita tuotetta paksu kerros ja laita käsiisi erikoishanskat joita myydään apteekeissa. Toista tämä iltaisin nukkumaan mennessä usean päivän ajan. Suosituimpia ovat sellaiset seerumit joissa yhdistyy monia ominaisuuksia ja ne sisältävät runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Onnistuessaan tämä hoito syrjäyttää kynnenkovettajat, pikakuivattajat ja pohjalakat. Näitä tuotteita käytetään erityisesti silloin kun lakkaat kyntesi tummilla väreillä. Pohjalakan puuttuminen saattaa aiheuttaa kynnen lohkeilua ja kuivumista.

Ja mikä parasta, kynsiseerumi ravitsee, vahvistaa ja uudelleen kasvattaa kynsiä, ehkäisten niiden kellastumista, katkeamista tai halkeamista. On sanomattakin selvää, että jatkuva kynsien lakkaaminen voi aiheuttaa kynsille vahinkoa. On suositeltavaa siis antaa kynsien silloin tällöin hengähtää lakkaamisesta jotta ne pääsisivät palautumaan ennalleen. Käytä kosteusvoidetta, keratiiniseerumeita tai parafiinimaskeja. Näissä käytetyissä tuotteissa tulisi olla myös A, C, E ja F-vitamiineja. Jos sinulla ei ole tällaisia tuotteita kotonasi, voit käyttää myös oliiviöljyä tai macadamia öljyä.

Kun puhutaan kynsien hoidosta, myös ruokavaliolla on suuri merkitys. Vahvistavat vitamiinit ja mineraalit estävät katkeilua, kuivumista, ja näitä vaikuttavia aineita ovat muun muassa, kalsiumi, rauta, magnesiumi, sinkki, silica ja A ja B-vitamiinit. Näitä saa esimerkiksi kaurapuurosta, aprikooseista, rusinoista, auringonkukan siemenistä, retiisistä, selleristä, vaaleasta kalasta sekä kyssäkaalista.

Mikä aiheuttaa näitä ikäviä asioita kynsillemme? Yleensä, kyseessä on vitamiininpuutos, pesuaineiden käyttö, lämpötilan vaihtelut, ylihygienia esimerkiksi liian usein käsien peseminen tai kynsilakan poistoaineet jotka sisältävät asetonia. Tämän lisäksi myös kynsien pureskelu, lyhyiden kynsien leikkaaminen tai kynsinauhojen leikkaaminen tai aurinkokylpeminen myös vahingoittavat ja heikentävät kynsien kuntoa. Jos huomaat koloja, viiruja tai läiskiä kynsissäsi, kipua tai turvotusta sormien alueella, sinun tulisi heti lopettaa kynsilakan käyttäminen ja käydä lääkärillä. Sama asia pätee myös henkilöihin jotka kärsivät sieni-infektiosta, allergioista, kynsivallintulehduksesta tai muista ihotaudeista.